1. erwinwb
  2. Linux/Unix
  3. zondag 21 mei 2017
Ik ben bezig een computertje in te richten als server voor PVoutput van een Omnik omvormer. De server ontvangt dan elke vijf minuten informatie over de opbrengst van de omvormer.
Het computertje is een Pengpod, dat is een tablet met Linaro-linux er op. Linaro is een versie van Lubuntu voor een tablet. De Pengpod is geen succes gebleken en wordt niet meer ondersteund, maar als server zou hij te gebruiken moeten zijn.

Ik heb een progje Omnikstats (https://github.com/arjenv/omnikstats) binnengehaald, de configuratiefile aangepast en geinstalleerd. De Omnik omvormer gebruikt poort 8989 van de server, maar die lijkt dicht te zijn. Met het progje ufw (uncomplicated firewall) zou je hem moeten kunnen openzetten, maar ik krijg dan meldingen van ontbrekende bestanden, Daar kan ik me in gaan verdiepen, maar meestal is dat erg complicated. Ik wil alleen die poort openzetten. Is er een andere manier dan met ufw?
Bij voorbaat dank,
PS
Kan ik de firewall ook helemaal uitzetten? Dan staan alle poorten open. Lijkt me geen bezwaar als er geen verbinding met internet is.
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Beste Erwin,

[QUOTE]De Omnik omvormer gebruikt poort 8989 van de server, maar die lijkt dicht te zijn. Met het progje ufw (uncomplicated firewall) zou je hem moeten kunnen openzetten, maar ik krijg dan meldingen van ontbrekende bestanden, Daar kan ik me in gaan verdiepen, maar meestal is dat erg complicated. Ik wil alleen die poort openzetten. Is er een andere manier dan met ufw?
[/QUOTE]

Je kunt rechtstreeks iptables gebruiken. Geef in een terminal de volgende opdracht:

sudo iptables -I INPUT -p tcp --dport 8989 -j ACCEPT

Meer informatie vind je hier:

https://help.ubuntu.com/community/IptablesHowTo

Daar vind je ook wat je moet doen om de nieuwe configuratie van iptables ook na opnieuw opstarten te laten gelden.

Vriendelijke groet,
Hans Lunsing
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen