1. Philham
  2. OSx
  3. zaterdag 18 oktober 2014
Sinds gisteren de nieuwe upgrade geïnstalleerd op mijn MB Air van een jaar oud.

Wel hier en daar wat 'dingetjes' die niet meteen werkten. Onder meer mijn antivirus pakket van XS4ALL moest ik opnieuw installeren.

Een keer een totale 'freeze', veroorzaakt door een alternatieve wifi verbinding buiten mijn huis. Opnieuw opstarten leverde meteen alle functionaliteit op.

Ben benieuwd naar ervaringen van anderen...
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik heb gisteren Yosemite op mijn MacBook Air gezet. Geen schone installatie dit keer.

Voor ik aan de installatie begon heb ik eerst een USB stick gemaakt.
http://www.appletips.nl/yosemite-een-installatie-usb-stick-maken/
Het nadeel is wel dat het installeren vanaf een USB(2) stick langzaam is, daarna viel er een flinke hoeveel nieuwe versies van programma's te downloaden. Niet alleen iWorks en Aperture, maar ook utilities zoals 1Password, Bartender. TotalFinder en nog een aantal. Ik heb helaas geen snelle Internetverbinding, dus dat duurde wel even.

Tijdens het downloaden had ik de tijd om het nieuwe OS te bekijken. Ik vind het een beetje saai, vlak en iOS-achtig. Ik vraag me af hoe het eruit zal zien op mijn iMac, op mijn MacBook misstaat het gelukkig niet. Toen ik Safari voor de eerste keer opstartte, toen dacht ik dat ik per ongeluk de Finder had gestart, het zag er niet als een browser uit. Helaas werkte in Safari diverse functietoetsen combinaties niet meer, niet de standaard combinaties, maar die ik zelf heb ingesteld. In de Finder zien sommige mappen er niet meer netjes uit, omdat er oude (Mavericks) en nieuwe (Yosemite) map iconen door elkaar staan. Over iconen gesproken, ik vind nu de iconen van sommige programma's geen gezicht in deze nieuwe interface. Gelukkig zijn er diverse creatieve mensen die Yosemite-achtige iconen voor programma's maken, te vinden hier:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1588421&page=8

Geen freezes of andere problemen gezien, het draait zo te zien allemaal wel goed.

Ik ben wel tegen een flink probleem aangelopen.
Op mijn iMac heb ik het nog geen Yosemite, die draait nog Mavericks. Daarom heb ik tijdens de installatie van Yosemite iCloud drive nog niet aangezet, anders kan Mavericks niet meer via iCloud syncen.

Op mijn Air is de iWorks Suite geüpdate naar de nieuwe Yosemite versie. Dat had ik beter niet had kunnen doen, de wijzigingen die ik aan een Numbers spreadsheet heb aangebracht worden niet meer gesynchroniseerd in iCloud. Ik krijg de melding dat ik het document niet in iCloud kan bewaren omdat ik iCloud drive niet aangezet heb.
http://cdn.onemorething.nl/uploads/community/8dbc1b8e3f8b964a08d78981130c0ba41a10fd7b_51328.png

Ik kan bovendien met de oude versie van Numbers (3.2.2) de bestanden van de nieuwe versie van Numbers niet openen. Ik krijg dan de volgende melding:

http://cdn.onemorething.nl/uploads/community/b8da9bc9db2dec5a3ba14a0a71c52816632a92cb_51328.png

Ik heb nu de oude versie van iWorks teruggezet met Time Machine in Yosemite en moet de bestanden via Dropbox syncen. Via iCloud wil de oude versie van Numbers onder Yosemite nu niet meer syncen.

Dus als je met een andere Mac, die nog geen Yosemite draait, iWork bestanden wil uitwisselen, dan moet je in Yosemite iWorks niet upgraden. OF je moet een bestand met de nieuwe iWorks versie bewaren als iWorks '09 bestand, dan kan de Mavericks versie het wel inlezen, om vervolgens het bestand met de iPad te kunnen gebruiken moet je het saven naar het 3.2 formaat. Door de uitwisseling tussen Mac en iPad was ik iWorks gaan gebruiken, ipv. OpenOffice. Door dit soort grappen vraag ik me af of dat wel zo verstandig was, aangezien uitwisseling tussen Mac-gebruikers onderling er hierdoor niet eenvoudiger op wordt.

Om van dit gezeur af te komen kan ik natuurlijk Yosemite op mijn iMac installeren. Ik was dit echter niet van plan, aangezien ik dit met Maverics wel meteen gedaan had en toen had ik een paar maanden flinke problemen. O.a. door de gewijzigde SMB/AFP implementatie en doordat Maverics veel zwaarder was dan SL.
  1. meer dan een maand geleden
  2. OSx
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen