1. exHCClid
  2. Overige versies
  3. vrijdag 05 februari 2010
Via mijn provider XS4all kreeg ik het advies om de nieuwe software van McAfee te downloaden en te installeren. Dit had ik vorig jaar ook reeds gedaan, en toen kreeg ik hetzelfde probleem als dit jaar. De McAfee helpdesk heeft mij toen goed geadviseerd. Dit jaar echter lukt het mij niet om met hun hulp het probleem op te lossen.
Het probleem is namelijk:
Bij het opstarten van mijn PC (Windows XP prof) zet McAfee standaard mijn automatische Windows up-dating aan. Deze kan ik dan wel weer uitschakelen,
maar bij een hernieuwde start, staat hij weer aan.
Ik heb een vermoeden dat de firewalls van beide systemen elkaar in de weg zitten.
Wie weet raad.

Peter Trentelman
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik heb eveneens Windows XP pro en McAfee van XS4all. Vorig jaar was er een probleem met de aangeboden versie, dat het noodzakelijk maakte om eerst de oude versie volledig te deïnstalleren en dan pas de nieuwe versie erop te zetten. Dat probleem is later verholpen doordat XS4all een nieuwe versie aanbood. Dit jaar had ik het probleem dat de nieuwe versie zich weliswaar wel liet installeren, maar de "expiration date" op de oude datum bleef staan. Dat was op te lossen door bij de registratie een ander E-mailadres te gebruiken dan de vorige keer. Een alias voor mijn XS4all account volstond gelukkig en sindsdien werkt alles prima.

Wat betreft de firewall: in principe zet McAfee bij installatie de Windows firewall uit. In het algemeen zijn twee firewalls overbodig en ze kunnen elkaar inderdaad in de weg zitten. Ergens op de website van McAfee staat dat de XP-firewall wel met die van McAfee te combineren is, maar dat sommige zaken die al door de windows firewall worden geblokkeerd dan niet in de logboeken van McAfee terecht komen, zodat je minder overzicht hebt. Je kunt in elk geval de windows firewall gerust uitzetten (als McAfee dat niet gedaan heeft.)

Dan je probleem. Begrijp ik goed dat Windows Update (tegenwoordig trouwens Microsoft Update) telkens aangezet wordt, terwijl jij hem uit wilt hebben? Op welke stand wordt hij dan gezet? (automatisch downloaden en installeren, automatisch downloaden en vragen of er geïnstalleerd mag worden, alleen bericht geven dat er nieuwe updates zijn?) En hoe zie je dat McAfee dit doet? Ik kan namelijk in de instellingen van McAfee niets vinden over Microsoft Update. Wel kan Systemguards ingesteld worden om een melding te geven van wijzigingen aan het systeem. Die kun je dan al dan niet toestaan. Zelf heb ik Microsoft Update op "alleen melden dat er updates zijn" staan en dat wordt keurig vastgehouden.

Of bedoel je de updates voor McAfee zelf? Ik zou zeggen dat die aan moeten staan, want je wilt je antivirusdata zo veel mogelijk up to date houden. Maar misschien heb je een goede reden om dat alleen handmatig te willen doen.

Laat even weten hoe je e.e.a. ingesteld wilt hebben, dan zal ik verder kijken.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen