1. jboer
  2. Windows 7
  3. woensdag 30 december 2009
Onlangs heb ik een nieuwe pc laten assembleren en installeren met een Gigabyte P55 UD4 moederbord, een i55-processor, een HIS-grafische kaart, een Samsung Spinpoint SATA 1TB hd en een sata Sony dual layer brander. In de nieuwe configuratie zou tevens een al in bezit zijnde Sony cd/dvd brander een een 80 GB PATA opnieuw een plaatsje krijgen. Het systeem zou worden voorzien van Windows 7 Professional, 32 bits, NL (dit keer een OEM-versie). De bedoeling was/is om de 80GB hd voor backups en het plaatsen van images te gebruiken.
Bij de assemblage is vergeten om de bestaande 80GB als master in te stellen en om de 1TB hd als eerste opstartschijf in te stellen. Tevens is de 80GB hd al aangesloten voordat Windows 7 is geïnstalleerd. De 80GB-schijf bevat nu de map boot, een bootmgt en de file bootsect.bak.
Als ik de 80GB alsnog als master instel met de jumper en daarna de pc opstart meldt de pc dat er geen systeem is en wordt om een systeemdisk gevraagd. Blijkbaar wordt Windows 7 nu opgestart via de 80GB hd i.p.v. via de nieuwe hd. Windows 7 herkent nu niet de oude Sony-brander maar bovendien meldt Schijfbeheer dat de 80GB-schijf de status heeft van Primaire partitie, Actief en Systeem. De nieuwe schijf heeft echter de status Primaire partitie, Opstarten, Wisselbestand en CrashDump. Het lijkt erop dat de C-schijf met Windows7 dus geen MBR e.d. heeft. Op de site bij Microsoft vind ik geen informatie hoe ik de situatie zo kan herstellen dat de nieuwe schijf voor het opstarten van Windows 7 wordt gebruikt in plaats van de 80GB-schijf zonder dat ik opnieuw alles moet installeren? Heeft iemand een oplossing?

met vriendelijke groeten,
Hans Boerakker
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Je kunt dat niet ongestraft zomaar veranderen.

Herstel eerst de originele situatie zodat Windows 7 weer opstart. Start schijfbeheer en controleer dat Windows 7 op de eerste primaire partitie van die nieuw schijf staat en die partitie op die schijf actief is.

Als je geen originele DVD van Windows 7 hebt gekregen, maak dan nu eerst een opstart- en herstelschijf. Hoe dat moet staat hier:

http://www.hccforums.nl/showthread.php?p=861#poststop

Maak nu in de bekabeling en BIOS die nieuwe harde schijf master en verwijder tijdelijk de andere (80GB) Controleer dat het systeem nu van de grote schijf wil starten. Dat mislukt, maar hij moet met die foutmelding komen, zodat je weet dat ie van die schijf zou starten als ie wel in orde was.

Start nu het systeem met de herstel-CD. Je moet daar eerst naar installaties laten zoeken, waarna het systeem nog tweemaal vanaf die CD moet worden opgestart. Bij die twee extra boots moet je kiezen voor "opstartherstel".

Na deze drie reboots zou het susteem normaal moeten starten. Plaats de 80Gb weer als slave en formatteer deze, of wat je er ook mee wilt.

Daarna zou Windows 7
  1. meer dan een maand geleden
  2. Windows 7
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen