1. Basd82
  2. Windows 8
  3. maandag 26 augustus 2013
- Mijn systemen worden sinds enige tijd geteisterd door buitengwoon hinderlijke malware, als webcake, eGdpSvc.exe en het monstermarketplace virus.

- De door Vista en W7 bestuurde systemen lijken inmiddels grotendeels ontgiftigd, mbv het removal programma iSafe.

- Het (eveneens besmette) systeem dat onder W8 draait reageert daar echter in het geheel niet op.

- Hoewel MS Essentials mijn standaard anti-virusprogramma is - met zo nu en dan een COMODO scan daar aan toegevoegd - heb ik nu mijn toevlucht genomen tot een scan met de externe MS safety scanner.

- Is deze actie zinvol, of zegt u, dat deze scan bijvoorbaat zinloos is en dat ik mijn toevlucht zal moeten zoeken tot een veel meer drastische aanpak.

- Ik mag in dit kader bekend veronderstellen, dat veel op het internet aangeboden malware removal programma's geen enkele zekerheid bieden, dat zij - onder het voorwendsel van hulpvaardigheid - niet zelf malware op mijn systeem installeren.

Mvg

N.B. Als nagekomen bericht kan ik melden, dat ik een quick-scan met het voornoemde MS programma op de W8 machine heb uitgevoerd en de conclusie luidde, dat geen virusssen op mijn systeen zijn aangetroffen.
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik zou in ieder geval een "deep" scan uitvoeren. Het kan zijn dat er dan wel wat gevonden wordt. Daarnaast is mijn ervaring dat, als je pc éénmaal getroffen is door malware, trojans etc, de beste manier om er vanaf te komen een clean herinstall van het besturingssyteem is.

Suc6,

Passie
  1. meer dan een maand geleden
  2. Windows 8
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen