1. exHCClid
  2. Windows 8
  3. zaterdag 27 september 2014
Dames, heren,


Het is voor mij noodzakelijk tal van emailberichten voor lange tijd te bewaren en daartoe op te slaan in daartoe gemaakte mappen bij voorbeeld op een externe schijf.


'Mail voor Windows' van Windows 8.1 biedt deze mogelijkheid slechts voor bijlagen van emailberichten maar niet voor complete ontvangen en verstuurde berichten.


Hoe los ik dit op?


Bij voorbaat dank voor de oplossing.


Vriendelijke groeten, Jacques Burger
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Klopt helemaal,
de windows 8.1 mail-app is nogal 'uitgekleed', maar bovenal is het een mailprogramma wat online werkt en ook zo bedoeld is! Dus je mail in de cloud beheren.
Maar even nog dit? Je spreekt over mails/bijlagen op een outlook/live/hotmail@adres neem ik aan. Of toch een adres van een andere provider?
Desondanks is de vraag die je stelt relevant hoor. Na wat zoeken ben ik eruit hoe het mogelijk wel kan voor een outlook/hotmail/live account. Je hebt namelijk een schakel-mailprogramma nodig dat IMAP ondersteund!

Zelf heb ik dit probleem -met succes - geprobeerd met outlook 2010, vermoedelijk werken outlook 2007 en 2013 gelijksoortig. Over andere mailprogramma's durf ik niets te zeggen.
De werkwijze bij hotmail/live/outlook-adressen:
Ik heb ik outlook 2010 een nieuw account aangemaakt met daarin de gegevens van mijn outlook.com-account. Vervolgens de IMAP-gegevens voor inkomende mail aangepast. Zie voor details:
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/outlook/send-receive-from-app

Daarop de mail gedownload. Een backup is dan de laatste stap.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Windows 8
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen