donderdag 15 september 2022
  2 Replies
  1.3K Visits
Ik heb een Chromebook waarop Linux Debian (standaard) geinstalleerd is. Is het mogelijk om inplaats hiervan Linux Mint hierop te installeren ?
Zoja, is de installatie hetzelfde als op een "Windows" computer?

Mvg
Cor Botden
1 maand geleden
·
#22647
Gaat niet zomaar lukken. Je moet de Chromebook (besturing) eerst ontgrendelen. Wat per Chromebook verschilt en soms lastig is...
Daarna zou het heel misschien kunnen met een USB stick....
2 maanden geleden
·
#22605
Als het al niet gelukt is zou je het kunnen proberen om via een USB key het te installeren, dus je maakt met een Linux computer een opstart schijf van een Linux dystro naar keuze en zet die op een USB key met een programmaatje die het OS op de USB key zet, dan moet je nog de bios van de chromebook zo zetten dat ie gaat booten vanaf USB waar de USB key met installatie OS op staat.
Vanaf dan is het vrij eenvoudig, volg de instructie van het scherm en zorg ook dat je een internet verbinding hebt tijdens de installatie, en vergeet niet het vinkje om thirdparty software tevens te installeren en updates.

Zo zou het moeten lukken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Je antwoord
Upload bestanden of afbeeldingen voor deze discussie door op de uploadknop hieronder te klikken. Ondersteund formaten: gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
· Invoeren · Verwijder
  Upload Files (Maximum 2MB)
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen