woensdag 08 juli 2015
  1 Replies
  6K Visits
Hallo. Ik heb het volgende probleem :

De huidige situatie is : Windows 7 geinstalleerd op een SSD schijf van 100 GB. 32 bits.
gewenst is dezelfde SSD, maar dan dual boot, dus zowel met windows 10 alsook .Linux .. Verdeling schijfruimte elk ca. 50 GB.

Weet iemand de manier om SSD te verdelen in 2 maal 50, en tegelijk de de huidige Windows 7 op het eerste gedeelte terug te zetten.?
Op het 2e gedeelte van de SSD kan dan een Linux installatie gedaan worden..
(ik heb begrepen dat Windows 10 alleen als upgrade geinstalleerd kan worden.)

Als aanvullende vraag : wanneer ik steeds tot tevredenheid met 32 bits gewerkt heg, kan ik dat dan blijven doen, of is het beter om nu met alles naar 64 bits te gaan ?
7 jaar geleden
·
#13251
Zou ik niet doen want 50gb is erg klein om windows te laten functioneren en w10 hierover zetten zal vermoedelijk wel problemen geven ivm ruimte gebrek.
2 optie
plaats extra schijf en installeer hier Linux op
of plaats grotere harde schijf ssd van 250gb.
verdeel schijf in 2 partities en installeer w op partitie 1 en Linux op partitie 2

Maak wel eerst een image bestand van je oude windows installatie. Deze heb je nodig om je nieuwe schijf te herstellen naar je oude windows installatie
Je kunt je oude schijf overigens prima herindelen mbv een partitie manager zoals easus maar er zijn veel meer programma 's die dit doen blijft wel een zeker risico dus back up maken is een must
Zonder ervaring is dit laatste wel een klusje zeker het terugzetten van je image naar de nieuwe schjijf dus zoek eerst eens op het internet naar een handleiding hoe dit in zijn werk gaat want je zult een image moeten terugzetten van je oude installatie en dat kan ellende geven afhankelijk hoe de eerste installatie heeft plaatsgevonden.

succes Hein

Hein
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen