1. zielknijper
  2. Linux/Unix
  3. maandag 18 januari 2010
Ik wil Ubuntu 9.10 op mijn laptop installeren, maar loop vast.
1. Bij het opstarten van CD kan ik mijn internetverbinding niet aan de praat krijgen. SSID en MAC (opgezocht met Windows 7) ingevuld, IPv4 op automatic. Maar het werkt niet. Wat te doen?
2. Bij een poging Ubuntu te installeren (naast Windows 7!), lijkt het erop dat of W7 wordt overschreven of er wordt een nieuwe primaire partitie gemaakt. Maar ik had al een partitie gemaakt waar ik Ubuntu in wil hebben. Hoe kan ik die daarvoor gebruiken en W7 ongemoeid laten?

Ik heb totaal geen ervaring met Linux, dus graag enige hulp.
Jes.
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Beste Jes,

[QUOTE]Ik wil Ubuntu 9.10 op mijn laptop installeren, maar loop vast.
1. Bij het opstarten van CD kan ik mijn internetverbinding niet aan de praat krijgen. SSID en MAC (opgezocht met Windows 7) ingevuld, IPv4 op automatic. Maar het werkt niet. Wat te doen?[/QUOTE]

Ik begrijp dat het om een wi-fi kaart gaat. Om welke kaart gaat het, en in het bijzonder, om welke chipset?

[QUOTE]2. Bij een poging Ubuntu te installeren (naast Windows 7!), lijkt het erop dat of W7 wordt overschreven of er wordt een nieuwe primaire partitie gemaakt. Maar ik had al een partitie gemaakt waar ik Ubuntu in wil hebben. Hoe kan ik die daarvoor gebruiken en W7 ongemoeid laten?[/QUOTE]

Voordat je gaat installeren kun je het beste de partitie die je voor Ubuntu hebt gemaakt verwijderen. Tijdens de installatie zal de partitiemanager van Ubuntu dan zien dat er een lege ruimte is waar Ubuntu kan worden geinstalleerd, en dat zo voorstellen. Overigens heeft Linux normaliter tenminste twee partities nodig, een voor het systeem en een voor virtueel geheugen (swap). Maar daar zorgt het installatieprogramma wel voor.

Vriendelijke groet,
Hans Lunsing
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen