1. Butch
  2. Overige versies
  3. zaterdag 19 januari 2013
Hallo,

Mijn NAS (Synology) werkt goed in een netwerk met oa een Win7 en een WinXP computer. In de Win7 PC zie ik de NAS onder de netwerkverbindingen. Ik kan schrijven en lezen naar de NAS. Ook kan ik een netwerkverbinding instellen via een drive letter.

De verbinding had ik gemaakt met mijn 'admin' inlognaam. Omdat ik nu de NAS ook met de buitenwereld verbind heb ik de naam 'admin' veranderd in een minder logische naam (met admin rechten). Dit werkt allemaal goed. Behalve dan dat ik nu de Win7 computer niet meer kan verbinden met De NAS. Ik krijg de melding dat ik niet gerechtigd ben of zoiets. Dit natuurlijk omdat Win7 uitgaat van de naam 'admin'.

Ik heb geen idee waar ik de inlognaam voor de NAS in Win7 moet veranderen. Ik heb al in het register gekeken maar niets gevonden.
Iemand een idee hoe/waar ik de naam kan veranderen (of de oude naam 'admin' verwijderen)?

HCCer
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Jammer dat ik geen reacties heb ontvangen.
Inmiddels na veel proberen een work-around gevonden.
Ik heb het wachtwoord in de NAS veranderd. Vervolgens met Win7 een verbinding proberen te maken. Hierna kreeg ik in Win7 de mededeling dat het wachtwoord fout is met als bonus de mogelijkheid om de inlognaam te veranderen. Nieuwe inlognaam en bijbehorend wachtwoord gebruikt en het werkt weer.
Jammer dat Win7 de mogelijkheid niet biedt om de verbinding te verbreken om een andere inlognaam/paswoord te kunnen kiezen (althans ik heb het nergens kunnen vinden). Nog even om vergissingen te voorkomen ik praat niet over een verbinding die gekoppeld is aan een drive letter (Z: of zo) want die kunnen wel ontkoppeld worden.
Misschien heeft iemand nog iets aan deze oplossing.
NB In WinXP is het geen probleem omdat iedere keer na het aan/uitzetten de verbinding 'vergeten' wordt (kan niet onthouden worden) en je dus de mogelijkheid hebt om iedere keer met een (ander) inlognaam/wachtwoord combinatie in te loggen.
HCCer
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen