1. pseudo_fb1c48
 2. Windows 10
 3. vrijdag 31 juli 2020
Matplotlib werkte goed op mijn laptop, maar nu ben ik verhuisd naar mijn mac-minionder OSX laatste versie..
ik heb de aanbevolen procedure gevolgd: Homebrew geïnstalleerd en Xcode en daarna Python. alles lijkt goed te zijn verlopen. eenvoudig getest met 'Hello World' ook als printopdracht. Python3 --version geeft ook de goede Python versie weer.
maar het installeren van pakketten, wetenschappelijke zoals, matplotlib, numpy etc lukt niet. Ondertussen ben ik verdwaald tussen brew en pip. Duidelijke informatie kan ik niet vinden op internet. Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en me kan helpen. Meer informatie heb ik achter de hand voor het geval daar vraag naar is.
Geaccepteerd antwoord
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Mijn antwoord kunt u vinden in uw persoonlijke bericht. U kunt dit vinden door op het klokje "Meldingen" rechts boven te klikken.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Windows 10
 3. # Permalink
Reacties (3)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Een VM is een optie. Het installeert
hier op Ubuntu out of the box.
Ik kan we een omgeving online zetten
Ik heb geen Mac, maar kan er eentje maken.
Pm maar.
Bijlagen
 1. meer dan een maand geleden
 2. Windows 10
 3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
bedankt voor uw reactie!
programmeren heb ik geleerd in Algol en in mijn arbeidsleven altijd gewerkt met Fortran 77.Bij mijn pensionering heb ik geroepen"nu ga ik iets geheel anders doen". dat is gelukt, maar na 15 jaar kreeg ik behoefte om me weer met computerzaken bezig te houden en werd actief voor HCC, waarvan ik al heel lang slapend lid was.ik zou een oude Samsung laptop, die door de kleinkinderen geheel was uitgeleefd naar het stort brengen. daar kun je nog wel wat mee werd op de HCC bijeenkomst gezegd. ik heb daar Linux op gezet en vond dat erg leuk. Later bleek ik daar ook Python op te kunnen activeren. maar nu, na lange tijd geeft de oude Samsung echt de geest. Daarom ben ik overgestapt op mijn mac-mini, die ik niet zoveel gebruikte.. uit het bijgevoegde pdf bestand kunt u zien dat het wel werkt, ook gebruik van ingebouwde pakketten (Math). maar wetenschappelijke pakketten als matplotlib, numpy etc lukt het niet ik blijf zoeken, maar ik hoop dat u een aanwijzing kunt geven. VM heb ik in het verleden wel gebruikt, maar dat was pure ellende (waarschijnlijk omdat ik het beginsel niet snapte). ik gebruik op mijn W10 lapto wel Dual boot (w10 en Linux Mint).
met vriendelijke groet, Janbo
Bijlagen
 1. meer dan een maand geleden
 2. Windows 10
 3. # 2
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen