1. edschorpioen
  2. OSx
  3. maandag 17 juli 2017
Hallo,

Sinds een week in het bezit van een MacBook Pro 2017 met daarop een Office 365 abonnement geïnstalleerd. Ervoor altijd (> 20 jaar) alleen maar gewerkt met Windows computers en daar zeer handig mee geworden. Door al die ervaring kan ik me tot op heden ook zeer goed redden met MacOS Sierra 10.12.5.

Door mijn eerste iPhone (4s) was ik al eerder in aanraking gekomen met iCloud.com en naast mijn hccnet.nl account gaan werken met een me.com account. Deze twee accounts heb ik altijd gezamenlijk kunnen gebruiken in Outlook voor Windows.
In combinatie met iCloud for Windows was het me in het verleden gelukt om al mijn Outlook contacten over te zetten naar iCloud zodat ik ook op mijn iPhone en later ook op mijn iPad een altijd actuele contactenlijst had. Gelijktijdig werd deze lijst ook omgekeerd actueel gehouden in Outlook op mijn PC.

Het werken met mijn pc wil ik gaan afbouwen omdat ik steeds vaker aanvaringen heb met Windows. Daarom wil ik al mijn contacten vanaf iCloud.com binnenhalen in Outlook op mijn Mac en dan ook dusdanig dat alle wijzigingen binnen mijn contacten op al mijn apparaten (iPhone6, iPad Air2 en MacBook) gesynchroniseerd blijven.
Weet iemand of dit wel mogelijk is en zoja, hoe dit gerealiseerd kan worden?

Mbv. export vCard vanuit iCloud.com heb ik een .vcf bestand op mijn Mac in de downloadmap binnen kunnen halen. Ik zie echter in Outlook for Mac geen enkele optie om het daar binnen te halen. Bij vanuit Contacten op mijn Mac opstarten van een e-mail aan een contact start niet Outlook maar MacOS mail op. Die contacten moeten daarom echt in Outlook terecht komen.
Kan iemand mij hier mee helpen?

Momenteel heb ik een beetje het gevoel dat Outlook misschien wel niet het juiste programma voor mijn wensen is. Maar het mailprogramma wat standaard bij MacOS Sierra 10.12.5 meegeleverd wordt is veel te beperkt voor mijn toepassingen. Al mijn oude e-mails vanaf 1999 (hccnet: POP3) en latere iCloud mails (IMAP) staan in vele folders in een .pst bestand dat tot op de dag van vandaag helemaal bijgewerkt is. Ik wil hier graag mee verder blijven gaan.
Heeft iemand hier misschien ook nog goede adviezen voor?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groeten, Ed.
Reacties (2)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Outlook 2016 (Office 365) importeert alle contactgegevens als je je iCloud account toevoegt.

Voor het importeren van een pst bestand kun je hier meer info vinden: https://support.office.com/nl-nl/article/Een-PST-bestand-importeren-in-Outlook-voor-Mac-vanuit-Outlook-voor-Windows-b4a6a1d6-94bb-4c85-a4fc-a83dc690e18c
  1. meer dan een maand geleden
  2. OSx
  3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Office for Mac hanteert een eigen platform en maakt maar zeer beperkt gebruik van integratie in het Apple systeem. Het werken met Outlook voor Mac is ons niet bevallen. Ik heb verschillende keren een poging ondernomen en vindt uiteindelijk de combi met Mail van Apple zelf de beste. Contacten worden gecombineerd met Mail en als er nieuwe informatie wordt gevonden in een ontvangen mail van een bestaand contact, dan wordt voorgesteld deze aan het bestaande contact toe te voegen.

Zoals al gememoreerd is het wel mogelijk een pst-bestand of ost-bestand eenmalig te verwerken, zodat de history bewaard blijft.

Advies: stap over op Mail van Apple, maar voer wel de pst/ost routine uit om alle gegevens binnen te krijgen. Succes!
  1. meer dan een maand geleden
  2. OSx
  3. # 2
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen