1. wagentje
  2. Windows 10
  3. vrijdag 31 maart 2017
Beste clubgenoten
Via teamviewer help ik mijn oude zuster orde op zaken te brengen.
Op een van haar partities (Win10-64) wil ik dan wel eens een naam van een file veranderen, bijvoorbeeld door het te catalogiseren als A - BELASTINGEN , B- PRIVE etc.
Het merkwaardige is, dat ik betreffende file/map, die eerst in kleine letters 'belastingen' heet, geen naamsverandering toelaat. Ik krijg de melding dat de betreffende map "In gebruik" is. (Het is dus géén .exe en geen progje!)
Als ik met rechts op eigenschappen klik, staat de file-map op "allen lezen". Dat is natuurlijk snel weggevinkt, maar dat blijkt niet te helpen.
Hercontrole geeft dan, dat de map weer "alleen lezen" is.
Nu heb ik wel eens wat over "rechten" van een map gelezen in ons blad, maar kan dat natuurlijk niet meer vinden, laat staan uitproberen.
Wie helpt mij dit raadsel op te lossen? De oude dame komt om in de chaos!
Wellicht van belang: deze dame heeft ooit een "student aan huis" gehaald, die het zo nodig vond haar Win10 te herinstalleren. Misschien zijn daardoor de "rechten" verloren gegaan?

Heel graag een advies of een artikel dat me op weg helpt.
Arnold Wagenmakers Veenoord.
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Klop na herinstallatie is de oude profielmap niet meer van jouw, onder admin rechten kan je wel alles naar de nieuwe profiel map overzetten, dan staan de rechten ook weer goed.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Windows 10
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen