1. Butch
  2. Overige versies
  3. zondag 06 januari 2013
Hallo,

Ik heb een dual boot laptop met de volgende prim partities: 10GB (wordt verder niet gebruikt), (D 60GBvoor XP en (C 60GB voor Win7. Daarnaast iets van 180GB voor data in een extended partities met 1 logical drive (D. (Drive letters zijn zoals onder Win7 in gebruik.)

Om wat ruimte vrij te maken voor Win8 in een triple boot systeem wil ik de data partitie (staat nu 'achteraan'='rechts') ongeveer halveren en dan de resterende data partitie helemaal naar rechts schuiven. Vervolgens wil ik de D en C partities naar rechts schuiven. De nieuwe lege ongebruikte ruimte van de oude D schijf staat dan achter de ongebruikt prim partitie. Deze wil ik samenvoegen en dan gebruiken om Win8 in te installeren.

Ter voorbereiding ben ik begonnen om de D data schijf te defragmenteren (was behoorlijk gefragmenteerd) in de hoop dat dan het naar achteren verplaatsen sneller zou gaan. Deze schijf is ongeveer half vol (70GB).

Tot mijn verbazing duurt dat defragmenteren ontzettend lang. De laptop is minstens 20 uur in 'fase 1' bezig geweest. En staat nu (6/1 11:30) al zo'n 5 uur in 'fase 1: 2% geconsolideerd'.

Kan iemand vertellen wat dat consolideren inhoudt en wat er gebeurd als ik dit nu afbreek? Ook het eventuele effect op het plan dat ik boven beschreef om alle partities behalve de 10GB prim partitie naar rechts te schuiven. Ook hoor ik eventueel andere suggesties voor deze onderneming.

Mvg
HCCer
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Beste HCC-er!,


De HDD's in een notebook zijn meestal NIET de meest snelle: vaak 4500 of 5400RPM en dus zo wie zo reeds 'traag', zeker als je dan achteraf ook nog die HDD gaat partitioneren, dan zal die HDD dus zéér veel data moeten verplaatsen waarmee ie plek vrij maakt voor die nieuwe partitie....als je dan ook nog de HDD voor méér daqn 60-70-80% reeds gevuld hebt, gaat dat verplaatsen/optimaliseren zéér traag.....

Consolideren in deze materie is het weer op één plek zetten van een gefragmenteerd bestand en vaak ook nog op een bepaalde manier, bijv. de systeem files eerst en daarna de kleinere files en dan achteraan de grote files, etc.

De vraag die trouwens bij mij opkomt is WAAROM je zoveel verschillende OS-en naast elkaar wilt gebruiken: waarom stap je niet gewoon OVER op één OS en accepteer je de voor- & nadelen daarvan gewoon....dat scheelt weer een hoop plaats op je HDD....;)
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen