1. exHCClid
  2. OSx
  3. donderdag 03 januari 2013
Ik heb enige tijd geleden Norton Internet Security for the MAC gekocht en met veel moeite (hulp van Symantec die de pc even overnam) geïnstalleerd.
Ik ben nu aan een verlenging van het abonnement toe.

Bij de Apple leverancier raden zij mij het verlengen af: de pc wordt er een stuk trager door en de IMAC is zo beveiligd dat je geen virus of trojaans paard binnen krijgt, vooral niet als je geen onbekende en slechte websites bezoekt.
Met af en toe een macscan zou je als je pc al geïnfecteerd is, weliswaar achteraf, toch de malware kunnen vinden en verwijderen.

Zelf zoeken zij op de gekste websites maar kregen er nooit een infectie.

Hoe denken Forum Apple gebruikers over dit probleem?
Bij voorbaat dank voor jullie reactie.
Sunik.
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik gebruik geen virusscanner, omdat er jaarlijks nauwelijks malware voor de Mac opduikt. Sinds het Flashback virus is Apple gelukkig vrij actief met de virusbestrijding. Met gatekeeper en het niet meeleveren van Java wordt het al een stuk lastiger voor virussen. Dus ik ben het wel eens met je leverancier.

De enige bescherming die ik gebruik is de Noscript plugin in Firefox, hier zit bescherming in tegen gevaarlijke java-scripts op websites. Uiteraard download ik geen programma's van torrentsites.

Wissel je bestanden uit met PC-gebruikers, dan kan ik me voorstellen dat je toch wil scannen op virussen om niet per ongeluk andere PC-gebruikers te besmetten als je iets doorstuurt. In dat geval zou je het gratis ClamXav kunnen overwegen.
  1. meer dan een maand geleden
  2. OSx
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen