1. exHCClid
  2. Overige versies
  3. donderdag 27 december 2012
Mijn pc (mainboard: Asus M4A785TD-V EVO/U3S6) draait onder Windows XP SP3. Er zitten twee SATA HD's in (aangesloten op mainboard), een kleine met partitie voor besturingssysteem en partitie voor programma's en een grote voor data. In het bios staat de controler ingesteld op IDE. Op het mb zit één IDE aansluiting waarop ik 2 DVD drives heb zitten.
Nu wil ik in dual boot Windows 7 installeren op een SSD.
Ik heb begrepen dat voor het goed functioneren van de SSD de controller dan van IDE naar AHCI moet worden overgezet. Echter wil Windows XP hierna niet meer booten, dus voorlopig in het bios de controller weer op IDE gezet.
Nu schijn je voor XP een SATA driver te kunnen installeren om dit op te lossen, maar waar kan ik die driver in XP installeren?
In apparaatbeheer zie in namelijk onder IDE ATA/ATAPI-controllers 2 maal primair IDE-kanaal, 2 maal secundair IDE-kanaal en 2 maal Standaard Dual Channel PCI IDE Controller staan. Bij welke van deze 6 moet ik dan het stuurprogramma aanpassen?
Zijn er nog andere zaken waar mee ik rekening moet houden voordat ik Windows 7 (64-bit) ga installeren?
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
hoi arie je kan je ahci aanzetten in xp als je xp opnieuw installeerd je moet eerst de drivers van je moederbord fabrikant downloaden daar en die op een opstart flop of usb doen bij instalatie van xp moet je op f6 klikken dan worden die drivers toegevoegd aan de xp installatie zo start xp wel op met ahci
je kan ook een winlite cd maken en daar de drivers in instaleren

grtzz boerie2434:)
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen