1. theoweert
  2. Windows 7
  3. zondag 14 februari 2010
Ik heb het zelfde probleem als iemand ander hier alleen betreft het mij de een medion computer. Ook bij mij kon ik windows7 installeren alleen de geluidskaart werkte niet. de onboard is het de AC97, maar ook een extra geluidskaart bijplaatsen loste niets op blijft een melding geven dat er geen apparaat geinstalleerd is.

Ik heb windows7 naast vista geinstalleerd, in Vista werkt het geluid wel.
Daarnaast heb ik het volgende probleem. Had gelezen dat je twee bestuurssystemen naast elkaar kon installeren. Nu blijkt dat windows7 de D-schijf voor hem C-schijf heeft gemaakt. Terwijl als ik vanuit Vista stat het net anders om is. Verder bleek dat ik vanuit W7 geen programma kon opstarten. Dus moest alles opnieuw installeren, om niet alles dubbel op 2 schijven te krijgen koos ik voor in dezelfde map vanuit W7 te intalleren dus d:/programma/....

Nu kreeg ik de problemen met de geluidskaart niet opgelost er blijft geen geluid en een foutmelding in apparaatbeheer een foute Multimedia-audiocontroller. denk dat daar mee de fout veroorzaakt wordt.

Wilde toen de Vista verwijderen van de schijf maar dat lukt niet omdat ik daar geen rechten hiervoor kan krijgen.

Een oplossing zou zijn natuurlijk opnieuw ge D-schijf formateren, maar dat betekend weer uren opnieuw alle programmas installeren. Met mogelijk toch geen werkende geluidskaart. Weet iemand een oplossing hier voor.
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
[QUOTE=Rein;2779]
Geluid dat niet werkt

  1. Verspringende driveletter.
1. Geluid

Heb je al Windows Update handmatig uitgevoerd? Vaak worden de drivers dan wel gevonden. Ook al bij Medion op de site gekeken of zij drivers voor Win7 leveren bij die machine. Eventueel kun je ook de Vista driver installeren. Die wordt onder Win7 meestal geaccepteerd.begin gewoon opnieuw.
Win7 op C: Programma's en data op D:
Scheelt je waarschijnlijk veel ergernis in de toekomst vanwege de vista erfenis.[/QUOTE]

Bedankt voor de reactie Het geluidsprobleem is niet opgelost. Als ik een driver wil vernieuwen verteld hij dat ik de nieuwste versie heb, maar er blijft een melding geen apparaat voor geluidsweergave geinstalleerd. (foutcode 10, maar wat dat betekend kan ik nergens vinden.)

Je raad opgevolgd. Nu opnieuw geinstalleerd, ondanks voorzichtigheid toch wat bestanden kwijt. Maar nu heb ik een volgend probleem. Ben twee schijfleters kwijt. In het schijfbeheer zijn ze wel te zien, maar er valt geen leter toe te wijzen. Met een ander programma Partition Master zie ik ook de inhoud, dus die staat er nog steeds op. Maar kan ze niet copyeren naar een andere schijf. Is daar een oplossing voor. Ook gekeken met File recovery maar weet niet hoe ik en welke schijven dat zijn daar.

Op Schijf 1 groot 232,90 GB
staat P: 117,58 GB In orde (Primaire partitie) Volgens windows 100% vrij, maar via PM staan er wel bestanden op, daarop horen backup bestanden te staan)
ander is 115,32 GB groot geen gegevens (maar via PM staat er wel bestanden op)

Schijf 2 groot 298,10 GB
staat schijf M: 149,11 GB In orde (Primaire partitie)
ander is 148,99 GB groot geen gegevens (maar via PM staat er wel bestanden op)

Ik hoop dat ik toch de aanwezige bestanden kan redden. Natuurlijk kan ik ze formateren, maar dan ben ik zeker alles kwijt.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Windows 7
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen