expo2018

het aftellen is begonnen:

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  seconden

Na enkele jaren stilte organiseert HCC weer een groots evenement. Op 12 mei 2018 vindt in de Expozaal van het Beatrixgebouw (naast Utrecht CS) de HCC!expo plaats, een mooie afsluiting van een prachtig jubileumjaar.

Deze HCC!expo wordt hét digitale kennisevent. Voor de 50.000 HCC-leden zal dit het hoogtepunt van het jaar worden, maar ook andere digitale consumenten zijn er welkom.

Op deze dag zullen diverse Interessegroepen workshops en demonstraties geven en worden winnaars gehuldigd van wedstrijden die Interessegroepen organiseren in het kader van het jubileumjaar.

Wat kun je verwachten?
Er wordt nog druk gewerkt om het programma helemaal te optimaliseren, maar je kunt in elk geval de volgende demonstraties en presentaties verwachten.

HoloLens
De toekomst is hier: HCC demonstreert de HoloLens!
Hololens klein
De Micorsoft HoloLens is de eerste volledig zelfstandige holografische computer, waarmee je met HD-hologrammen in jouw wereld kunt communiceren. En wij kunnen hem aan je laten zien!
Dat is bijzonder want deze eerste editie is eigenlijk nog slechts bestemd voor ontwikkelaars! Dus kom langs voor een sneak preview! (NB de HoloLens mag niet gebruikt worden door kinderen jonger dan 13)


C64 mini
c64 mini klein
Special voor alle nostalgische gamers en iedereen die van moderne games houdt en iedereen die warme herinneringen aan de Commoder 64 heeft: kom kijken naar de C64 mini! Fan van California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe, Paradroid, Boulder Dash en Impossible Mission? Of wil je nou eindelijk wel eens weten waar je pa het toch over heeft als jij lekker bezig bent op je Playstaion 4? Kom langs!  Bovendien laat HCC!commodore graag allerlei handige hardware voor de Commodore zien, zoals speciaal gebouwde moederborden.

3D-printen en ontwerpen
Presentator Harry Binnema geeft uitleg wat 3D-ontwerpen en -printen inhoudt: zo kom je te weten wat de techniek is achter de 3D-printers (de consumentenprinters). Ook vertelt hij wat je allemaal kunt doen met deze techniek en in welk opzicht die afwijkt van andere maak-technieken en hoe je moet ontwerpen voor deze machines. Ook leer je met welke programma's je in 3D kunt ontwerpen en is er een eerste introductie van TinkerCAD.

Windows 10 update
Martin Bekelaar geeft deze dag twee keer een interessante lezing over de Windows 10 April Update: wanneer kun je deze update verwachten, wat is er veranderd, hoe ziet de installatieprocedure eruit en wat zijn de installatiemogelijkheden? Ook vertelt hij hoe je updateproblemen oplost, wat te doen na deze update en hoe je controleert of al je instellingen zijn zoals jij ze hebben wilt, bijvoorbeeld op het gebied van privacy. Een aanrader dus voor alle computergebruikers.

Apple
Voor de Apple-afficionados is er uiteraard ook aandacht. Bert van Dijk geeft een presentatie over welke iPad het meest geschikt voor je is. Ook laat hij de iPad 2018 zien en vertelt hoe je met iOS 11 en topapps meer met je iPad kunt doen. Op de stand van Apple wordt het verschil gedemonstreerd tussen een 4K-beamer en een 4K-tv. En dat is natuurlijk voor iedereen mooi!

Nog veel meer…

3d printen drone treinbaan 3D printer

Natuurlijk is dat lang niet alles. Wil je bijvoorbeeld meer weten over computerbeveiliging voor de verschillende besturingssystemen (Windows, Linux, iOS) kom dan zeker langs om de presentatie daarover bij te wonen. Ben je dol op treinen? Niet alleen is er een demonstratie Modelbaanautomatisering met twee verschillenden banen, ook is er een heuse treincockpit aanwezig voor iedereen die meer wil weten over trainsim!
Heb je thuis al slimme apparaten en wil je er meer over weten? Durfde je het eerder nog niet aan, maar overweeg je toch je huis slimmer te maken? Laat dan vooral de lezing over domotica niet lopen!
Er zal een demonstratie drone-vliegen zijn, demonstraties en informatie over robotica en kunstmatige intelligentie. Maar ook ‘algemenere’ onderwerpen als beeldbewerking, muziek- en audioprogramma’s en nog heel veel meer, vind je op HCC!expo!

Volg deze pagina voor het complete programma en kom vooral langs 12 mei!