1. exHCClid
  2. Foto video
  3. woensdag 22 augustus 2012
Regelmatig neem ik een TV-programma op. Wanneer dat een programma is dat ik wil behouden, kopieer ik dat naar de harde schijf van de desktop-PC.
De verschillende bestanden hebben de extentie ooo.dvr, 000.ts, 001.dvr en 001.ts enz. afhankelijk van het aantal bestanden van de opname.
Onder windows XP met mediaplayer 11, heb ik geen problemen, zowel beeld en geluid zijn prima, echter onder windows 7 met mediaplayer 12, speelt bij sommige, dus niet alle, opnames geen geluid. Het beeld is prima.
Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Beste Jan,


Voor het afspelen van video en audio heb je decoders nodig die het format dat je gebruikt 'begrijpen'. Als je van een verse/naakte windows XP gebruik zou maken, zou je niet eens DVD's kunnen afspelen, simpelweg omdat de benodigde MPEG2 decoder ontbreekt: die heeft Microsoft pas in Windows Vista en Windows 7 er weer bij gestopt, maar zal nu onder Windows 8 weer optioneel worden (simpelweg omdat Microsoft daarvoor licentiegelden zou moet afdragen aan de rechthebbenden en dus door het weglaten hiervan, Windows 8 hierdoor goedkoper zal zijn).

Waarschijnlijk heb je in het verleden players of media decoder-packs geïnstalleerd waarmee je toch deze video/audio bestanden nu kunt afspelen....(ook al deïnstalleer je die programma's, de decoders BLIJVEN aanwezig !) .

Advies: er zijn meerdere wegen naar het spreekwoordelijke Rome:

  • Gebruik de opensource/gratis player VLC: deze heeft standaard reeds erg veel decoders in gebruik.
  • Blijf Windows Media Player gebruiken (of zelfs MCE Media Center) en installeer een z.g.n. codec-pack zoals bijv. 'Shark007's FREE Codec solutions' die je hier kunt downloaden (TIP: maak vooraf een GOEDE backup, want het gebruik van codec-packs is niet altijd risico-vrij!):cool:
  1. meer dan een maand geleden
  2. Foto video
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen