1. mulderik
  2. Digitale communicatie
  3. zaterdag 23 januari 2010
De PC van een vriend van mij heeft een raar verschijnsel.
Zodra de draadloze USB stick in een ( willekeurige) USB poort wordt gestopt, start de computer spontaan opnieuw op, en blijft het herhalen.

Ook nadat de software is verwijderd en opnieuw is geinstalleerd ( na de meest recente drivers van het net te hebben gehaald) blijft het probleem bestaan.

Als tijdens het installeren van de software (drivers) en er gevraagd wordt om de stick in te pluggen, manifesteert het probleem al.

Een willekeurig ander USB apparaat ( memorystick, HD ) op een willekeurige USB poort geeft geen probleem.

Zelf vermoed ik dat op de een of andere manier de Wireless stick kapot is (gegaan). het betreft overigens een: thomson Speedtouch 121g

Wie weet er een oplossing of kan bevestigen dat de stick definitief "overleden" is.
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Bij een ernstige fout krijg je een blauw scherm te zien. In de meeste gevallen is windows echter zo ingesteld dat dat blauwe scherm er slechts enkele milliseconden staat en de computer opnieuw opstart.

Wat jij meemaakt wordt bij de thomson Speedtouch 121g enorm vaak gemeld. Google maar even op "thomson Speedtouch 121g blue screen" en je krijgt honderden resultaten.
Meermalen wordt vermeld dat de fout optreedt als er een type-n-netwerk in de buurt actief is. (en daar valt dan natuurlijk weinig tegen te doen.
Hier: http://forum.fok.nl/topic/1183238/2/25 staat een reactie van Thompson, waarin doodleuk wordt gesteld dat 'dit helaas een onoverkomelijk probleem is'. (en ze ondersteunen deze stick niet meer)

Degenen die de crashes nader hebben geanalyseerd komen bijna altijd uit bij het bestand C:\ WINDOWS\system32\drivers\bt4501g.sys

Je vermeldt niet welk besturingssysteem je vriend gebruikt en welke "meest recente drivers" je geïnstalleerd hebt. Hier: http://www.arnoldkuijk.nl/fijn-spul-computers/152-wat-een-gehannes-natuurlijk-weer-windows.html heeeft iemand ontdekt dat in de vista-drivers óók een map xp voorkomt, waarin recentere drivers zitten dan de drivers die voor xp worden aangeboden. Het kostte de schrijver wel wat moeite eerst alle speedtouch-programmatuur verwijderd te krijgen, maar daarna schijnt deze driver bij hem te werken. Dus als je vriend XP gebruikt is het misschien het proberen waard.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Digitale communicatie
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
exHCClid
Je antwoord
Upload bestanden of afbeeldingen voor deze discussie door op de uploadknop hieronder te klikken. Ondersteund formaten: gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
• Invoeren • Verwijder Upload bestanden (maximum bestandsgrootte: 2 MB)
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen