1. JPG
  2. Overige versies
  3. zondag 26 januari 2020
Ik heb een oude HP Omnibook die draait onder WinXP
Wil deze HP graag onder (tenminste) Win Vista laten draaien om dan Office 2007 daarop te kunnen gebruiken. Legale Win Vista home edition en een eveneens legale Office 2007 Small business beschikbaar.
Als ik deze schijf in de Vista Installatieschijf in cd-lade zet, begint -zo te zien probleemloos- de installatie van Vista. Product key ingevoerd en geaccepteerd en de installatie gaat verder.
Tot op enig moment een blauw scherm verschijnt (***stop en een lange foutcode) waarna de HP 'bevriest' en blijft staan op dat blauwe scherm.
Intussen blijken de kennelijk essentiële besturingsbestanden van XP om zeep geholpen. Wel erg hinderlijk maar op zich ook geen probleem, want ik heb nog vier systeem recovery schijfjes, behorend bij de HP om alles weer op oude situatie terug te zetten.
Maar wie kent (de truuk of de manier) om de XP toch te vervangen voor de Vista.
Heel benieuwd naar reacties op dit bericht. Alle tips welkom.
Groeten,
J. Gehem, Boarnburgum (Frl.)
Reacties (2)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
U heeft een oude HP Omnibook. Welke versie ? Hoeveel ram zit erin ? Ik raad u af om WindowsXP te blijven gebruiken. Ondersteuning is beeindigd en daarmee word het OS kwetsbaar. Windows Vista. Ik heb er indertijd grote problemen mee gehad. Mijn advies: Niet gebruiken. U kunt er een linuxvariant Lubuntu 256mb mogelijk opzetten.
https://lubuntu.me/downloads/ Kiezen voor de alternate 32bits. Daarmee kunt u met het programma Libreoffice Officedocumenten maken. Success !
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
De extended support voor Windows Vista is in 2017 afgelopen en gewone paid support vermoedelijk ook, zodat u aangewezen bent op custom support. In dit geval wilt u geen contract voor ondersteuning, maar een eenmalig probleem oplossen. U moet dan direkt met Microsoft onderhandelen en dat zal vermoedelijk duur worden.

Windows Custom support

De vraag vermeldt enkel het draaien van Office 2007. Ik vraag me dus af of u niet beter voor minder dan een ton een nieuw laptopje met Windows 10 en de nieuwste Office versie en een normaal support contract kunt kopen en uw documenten e.d. door een goedkoop bedrijf laten migreren. De oude Omnibook zal ook niet eeuwig meegaan.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 2
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen