1. Stuf
  2. Overige versies
  3. zondag 13 december 2009
Mijne heren,wie kan mij vertellen hoe ik in Outlook Express de lokale mappen kan opslaan in gewone mappen ( programfiles) of op een data stick en hoe ik ook mijn mail kan back uppen.
In afwachting vast mijn dank.
Stuf
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
De locale mappen worden opgeslagen in een aantal bestanden met de extensie .dbx. Standaard staan die in:
C:Documents and Settings<je naam>Local SettingsApplication DataIdentities{lang nummer}MicrosoftOutlook Express

Als je ze elders hebt staan kun je uitvinden waar ze staan door in Outlook Express in het menu Tools (Extra in de Nederlandse versie) te kiezen voor OPtions (Opties). Klik op het tabblad Maintenance (Onderhoud) en vervolgens op de knop Store Folder (Archiefmap?) Er gaat een boxje open waarin de map staat waar de .dbx-bestanden staan.

Je kunt de .dbx-bestanden gewoon naar elders copiëren als backup. Later zijn ze met de importfunctie van Outlook Express weer binnen te halen. Let wel: het gaat hier dus alleen om een backup van je locale mappen en niet van je adresboek of E-mailaccount instellingen.

Om de .dbx-bestanden te kunnen zien moet je je computer wel zo instellen dat verborgen bestanden zichtbaar zijn. Ga hiervoor in de verkenner naar Tools (Extra) Folder Options (Mapopties?) tabblad View (Beeld?) en vink daar Show hidden files and folders (Toon verborgen bestanden en mappen?) aan.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen