1. pseudo_7df121
  2. Overige programmatuur en andere zaken
  3. dinsdag 10 juni 2014
Beste forumleden,

Ik ben vrijwilligers-medewerker bij een databank voor het invoeren van genealogische gegevens. Dit gebeurt in MS Acces 2013. Onlangs is er een systeemverandering ingevoerd waarbij de gegevens bij een ICT-bedrijf in de cloud (server op afstand) ondergebracht zijn. Ook de MS Office-software bevindt zich bij dit bedrijf op de server. Was het voorheen zo dat iedereen onder zijn eigen naam kon inloggen en daarmee in feite ook zijn eigen gegevens beheerde, nu zijn er 10 thin-client apparaten geinstalleerd en zijn er voor alle (meer als 10 parttime) medewerkers 10 inlogaccounts, die dus gedeeld moeten worden. Er is dus waarschijnlijk niet meer sprake van gebruikers (user) licenties maar van apparaat (device) licenties, die zich op de (virtuele) servers in de cloud bevinden.

Omdat er bij genealogische gegevens vaak dezelfde (combinatie van) namen, begrippen enz. voorkomen is het handig om deze met de optie : <Autocorrectie / tekst vervangen tijdes typen> in te voeren. Dit versneld het invoeren en de kans op fouten is aanzienlijk geringer. Deze afkortingsgegevens zijn in een bestand met de extensie .acl opgeslagen en is direct gebonden aan de inlogcode. Door de systeemverandering moeten meerdere gebruikers nu dus eenzelfde afkortingslijst gebruiken. Dit kan tot conflicten leiden omdat het aantal begrijpelijke en zo kort mogelijke afkortingen beperkt is. Door plaatselijke verschillen kunnen namen en daardoor gewenste afkortingen aanzienlijk verschillen.

Mijn vraag is nu : is het mogelijk om voor alle medewerkers toch een eigen afkortingslijst te maken in een apparaat-licentie omgeving?

Indien dit forum niet het juiste is voor deze vraagstelling, gaarne een verwijzing naar een ander forum (niet van Microsoft, daar krijgt men vele pagina’s tekst en verwijzingen zonder duidelijk antwoord).

m.v.gr., J.Custers
Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Gast
Je antwoord
Upload bestanden of afbeeldingen voor deze discussie door op de uploadknop hieronder te klikken. Ondersteund formaten: gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
• Invoeren • Verwijder Upload bestanden (maximum bestandsgrootte: 2 MB)
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen