1. mrats
  2. Windows 7
  3. maandag 15 februari 2010
Op mijn systeem is het momenteel niet mogelijk een 'Systeemherstelschijf' te maken. De melding verschijnt: "Microsft Systeemherstelschijf maken werkt niet meer. Er is een probleem opgetreden waardoor het programma niet meer goed werkt".
Bij Microsoft en op internet is er niets over te vinden.
Wat heb ik tot nu toe gedaan:
- eerste een schone installatie uitgevoerd met een geregistreerde volledige Windows 7 Ultimate versie. (Dus geen upgrade versie). Systeemherstelschijf maken bleek niet mogelijk. Ik had toen wel al het nodige aan programma's geinstalleerd.
- toen via systeemherstel de eerste registerinstellingen teruggezet, maar zonder resultaat.
- daarna een herstelinstallatie uitgevoerd, zonder resultaat.

Systeemgegevens:
Schijf C:\bestaat uit een RAID 0 configuratie van twee 500 GB schijven, aangemaakt door de onboard Gigabyte RAID-controller.
Moederbord: Gigabytre GA-EX58-UDR3R
Geheugen: 6 GB DDR3
Videokaart: ATI Radeon HD 7500 serie
Processor: [COLOR=black][FONT=Verdana]Intel Core i7 920 2.66GHz 4.8GT/s[/FONT][/COLOR]
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
[QUOTE=Rein;2782]Wanneer verschijnt de melding? Direct wanneer je systeemherstelschijfmaken klikt? Heb je al eens een CD gebrand met deze installatie?
Ook zou je kunnen proberen direct van de exe te starten.
Tik dit in in een CMD-venster:[CODE]
%systemroot%\system32\recdisc.exe[/CODE]Ook zou je systeembestanden kunnen testen door vanaf een CMD-venster te scannen met:
[CODE]SFC /Scannow[/CODE]Overigens is een systeemherstelschijf niets anders dan de relevante delen van de installatieschijf op een CD. Met de installatie DVD heb je al een systeemherstelschijf. Je zou daar, altijd verstandig, een kopie van kunnen maken. De TiP die hier staat is meer bedoelt voor mensen/installaties die geen installatiemedia hebben.[/QUOTE]

Bedankt voor je snelle reactie.
Als er iets niet werkt, kan er een onderliggend probleem aan ten grondslag liggen. Dat is de hoofdreden dat ik dit wil uitzoeken. Beide voorgestelde opdrachten in het CMD-venster hebben geen reactie/actie tot gevolg. Even een flitsend beeld en dan gebeurt er verder niets. Dat is op zich toch al een teken dat er iets niet klopt.
Ik heb inderdaad al zonder probleem enkele CD's en DVD's gebrand.

Mvg, Mart.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Windows 7
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen