1. pseudo_b72ce5
 2. Foto video
 3. dinsdag 23 februari 2010
Voor het maken van vakantiefilms gebruik ik reeds jaren Magix en heb onlangs een upgrade naar Video deLuxe15 Plus genomen. Tevens pas een nieuwe camera gekocht (Panasonic HDC-TM300) met AVCHD.
Nu blijkt mijn PC niet meer te volstaan, zo lijkt het, Magix beveelt qua configuratie ook minimaal aan : Intel Core 2 Quad-processor met 2,66 GHz, 3 GB werkgeheugen en ATI Radeon HD 3000-serie en hoger met 512 MB Vram. Daar voldoen mijn huidige PC niet aan.
1. Verklaart dit nu ook dat ik bij filmbewerking haperend/schokkend beeld zag en bij een poging te branden er steeds een foutmelding kwam bij het renderen van de menu's?
2. Welk advies kunnen Magix -gebruikers mij geven bij de aanschaf van een nieuwe PC, waar moet ik zeker op letten wil ik zonder problemen weer met plezier met het bewerken van films aan de slag kunnen?
Dus met een vlotte inlaattijd, werksnelheid en probleemloos branden van het eindresultaat)
3. ATI Radeon HD 3000-serie en hoger met 512 MB Vram. Waar staat dit voor?
4. Moet ik ook nog rekening houden met de (kwaliteit van de) videokaart die in de PC verwerkt zit?
5. Is het, na de aanschaf van een PC die aan de gestelde eisen voldoet, desondanks raadzaam bij het bewerken van films (totale filmtijd ruwe film ongeveer 3-4 uur) te werken met een externe harde schijf? Zo ja, wat zou u hierbij advisreren qua GB?

Bij voorbaat dank voor het advies.
Erwin
Reacties (2)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik ben geen Magix-gebruiker, maar kan je misschien vast een stukje op weg helpen.

Magix kan AVCHD-bestanden, dat zijn dus MPEG-4 AVC/H.264-bestanden voor wat betreft het videogedeelte, rechtstreeks bewerken. Dat is een zware klus en stelt dus eisen aan de computer. Als je onder de minimum-eisen zit kan dat allerlei fouten met zich meebrengen. Het eerste wat je zult merken met een computer die onder de grens presteert is traagheid en dus lange wachttijden.

Als je een nieuwe computer gaat kopen is natuurlijk de vraag wat je daaraan wilt uitgeven. (Je kunt ook kijken wat je nu voor pc hebt en of je die kunt upgraden)
Uit de aanbevelingen van Magix die je noemt leid ik af:


 1. Je moet minimaal een Intel Core 2 Quad-processor hebben op 266 GHz. Dit zijn dus processoren met 4 kernen.
 2. [LIST]
 3. Je kunt kiezen voor een "echte" Core 2 Quad. Die moet op een socket 775 moederbord, dat ddr2 geheugen gebruikt. Hiermee is (vooral door de goedkope moederborden die beschikbaar zijn) waarschijnlijk de voordeligste oplossing te creëren. • Je koopt een Core I5-750 of een core I7-860. Die hebben een socket 1156 moederbord nodig. Ze zijn nieuwer dan de Core 2 Quad-serie en schijnen beter te presteren. De moederborden zijn wat duurder en gebruiken ddr3-geheugen (in paren van twee). Deze oplossing is wat duurder, maar waarschijnlijk beter "toekomstgericht". • Tenslotte is er een dure mogelijkheid van een Core I7 op een socket 1366 moederbord. Dit moederbord gebruikt ok ddr3-geheugen maar in groepen van drie. De duurste oplossing.


[*]ATI Radeon HD 3000-serie en hoger met 512 MB Vram. (Hiebij zal ik meteen je vierde vraag beantwoorden: dit ís de videokaart)

 • Bij moderne videokaarten kan de grafische processor (op de videokaart) ingezet worden bij het encoderen en decoderen van video. Dat ontlast de processor van de computer. Omdat ze specifiek op ATI-kaarten wijzen gebruikt Magix kennelijk de mogelijkheden van deze vidoekaarten en wil tenminste een exemplaar uit de 3000-serie. Ati heeft inmiddels al een aantal kaarten in de 5000-serie uitgebracht (en de 4000 bestaat ook). Vram staat voor video-ram, het videogeheugen dat op de kaart zit.


[*]Een externe schijf biedt geen voordelen boven een ingebouwde schijf. Soms zelfs het tegendeel: als de schijf via usb aangesloten wordt kan de computer er niet zo snel mee communiceren als met een ingebouwde schijf. Schijfruimte is goedkoop geworden. Voor ca €80,- koop je al een schijf van een TB. Ik heb niet zoveel zicht op de omvang van AVCHD-bestanden, maar kan me voorstellen dat veel ruimte prettig is, ook voor tijdelijke bestanden.
[*]De genoemde 3GB geheugen zul je op een nieuwe pc al gauw aantreffen. Op 1156-moederborden worden de geheugenmodules in paren gebruikt. Dan wordt het meestal 4 GB. Bedenk wel dat de 32-bit versies windows slechts ruim 3 GB kunnen zien. Bij een nieuwe computer zul je mogelijk overstappen op windows 7. Je kunt dan overwegen de 64-bits versie te gaan gebruiken. Die kan wel meer geheugen adresseren. Videobewerking is gebaat bij een ruim geheugen. Let er op dat je dit eventueel kunt uitbreiden.
[/LIST]
 1. meer dan een maand geleden
 2. Foto video
 3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Hallo video-hobbyisten,

Ik gebruik sinds enige tijd MAGIX video 16 de luxe en het programma bevalt mij prima, hoewel ik steeds weer verbaasd sta van de vele mogelijkheden die dit programma in zich heeft.

Wat me nog niet wil lukken is het opnemen van gesproken woord, met microfoon via de geluidskaart van de computer.
Daarom vraag ik iemand om hulp om me op gang te helpen en stel daarvoor de volgende vragen:
1) Kan iemand me stap voor stap uitleggen welke knoppen in MAGIX ik moet gebruiken om gesproken woord te kunnen opnemen?
2) Wat voor soort microfoon kan ik het beste gebruiken?

Op een HCC-dag kreeg voor het opnemen van geluid van een HCC-er het volgende advies: neem met de camera de gewenstre teksten opnemen, daarna op een nieuw spoor zetten en de beelden deleten.
Dat gaat inderdaad wel maar ik vind de methode toch wat omslachtig en daarom graag advies hoe dit directer te kunnen doen.

Bij voorbaat dank!
Rob Brüning
[EMAIL=""][/EMAIL]
T. 0544 373485
 1. meer dan een maand geleden
 2. Foto video
 3. # 2
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen