1. Butch
  2. Overige programmatuur en andere zaken
  3. zaterdag 28 juni 2014
Hallo,


In de laatste PC-Active stond een artikel over IfThisThanThat (IFTTT).


Hierbij krijgt dat IFTTT-programma b.v. de mogelijkheid om in/via andere apps data op te halen. Hiervoor heeft het de inloggegevens (naam/wachtwoord) nodig van die apps (b.v. het emailprogramma of het twitter account). Deze moeten vaak eenmalig ingevoerd worden.


Wat ik me hierbij afvraag is is waar de data uit die andere app wordt 'opgehaald'? Gebeurt dit lokaal op je eigen systeem of gebeurt dit bij de server van die app bouwer (in dit geval de IFTTT server)?


Het eerste geval lijkt me veilig (ofschoon je ook niet weet wat die app er mee doet). Het tweede geval lijkt me zeer onwenselijk omdat dan de IFTTT-maker over jouw inloggevens beschikt.


Kan iemand hier iets over zeggen (en het verbaast me enigszins dat in PC-active) hier niets over gezegd wordt.

Overigens als het verwerken van de data lokaal gebeurd dan is dat programm wel druk bezig om iedere keer al die dat op te halen om te kijken of er een trigger is. Dit genereert veel dataverkeer dus zou het handig zijn -zeker op een mobieltje- dat dit bij de server gebeurd. Maar ja dan heb je wel een gigantisch veiligheidsprobleem.mvg
Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Gast
Je antwoord
Upload bestanden of afbeeldingen voor deze discussie door op de uploadknop hieronder te klikken. Ondersteund formaten: gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
• Invoeren • Verwijder Upload bestanden (maximum bestandsgrootte: 2 MB)
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen