1. exHCClid
  2. Foto video
  3. dinsdag 19 januari 2010
Deze digibeet heeft een probleem waar ik maar niet uitkom.
Ik heb met mijn vidieocamera (sony) wat opnames tijdens de vakantie gemaakt en deze via mijn dvd recorder (Pioneer) op een DVD gebrand.
Deze bestandjes hebben de extensie *.VOB
Het afspelen van deze bestanden is alleen mogelijk met de VLC mediaspeler, ik zou deze bestanden graag bewerken en opslaan als een bestand wat iedereen kan afspelen.
Ik werk zelf op een MacBook Pro en heb daarop iMovie...... wie weet raad???

Grtzz Joop
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik ben geen mac-gebruiker en kan je dus niet echt (uit ervaring) helpen, maar weet wel het volgende:


  • .vob-bestanden zijn bestanden die op elke (film)dvd voorkomen, dus ook op een dvd met een film erop die je in de winkel koopt.
  • Om een dvd op een computer af te spelen is de juiste codec nodig. Ik heb die op mijn windows-computer en kan dus vob-bestanden afspelen in de Windows Media Player of in een andere payer zoals bv. de Media Player Classic.
  • De VLC-player die er voor verschillende besturingssystemen is, heeft zijn eigen codecs aan boord. Daarom kun je daarmee altijd ook .vob-bestanden afspelen, ook op jouw Mac.


Iedereen kan je .vob-bestanden dus al afspelen. Daar zit het probleem niet.

Nu wil je ze ook bewerken. Imovie leest geen .vob-bestanden (Hier zie ik welke bestanden het wel aankan: http://support.apple.com/kb/HT2264?viewlocale=en_US#one )
Ik weet niet wat voor camera je hebt, maar misschien kun je proberen de filmpjes rechtstreeks van de camera in IMoviete importeren als ze daar nog staan. (zelfde link)
Anders zul je moeten converteren, maar daar kan ik je verder niet bij raden. Ik zie hier http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=229760 (eerste google-hit) wel een hele serie programma's staan.

Wellicht is er een Macgebruiker op dit forum die meer weet?
  1. meer dan een maand geleden
  2. Foto video
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen