1. MnoMno
  2. Overige programmatuur en andere zaken
  3. zondag 19 oktober 2014
hallo HCC, ik ben ingegaan op "onze" PCActive-GData aktie en heb deze totaal beveiliger gedownload en geïnstalleerd. Aan het eind van de installatie moet je een naam en wachtwoord opgeven en daar bleef de setup in hangen. Wel kreeg ik in mijn hccnet mail een G-data bericht met mijn inlognaam en wachtwoord. In de tussentijd zag ik een G-data icoon op mijn desktop verschijnen. Bij het daarop klikken startte het programma op en toonde vanzelf al mijn naam en wachtwoord (wel hetzelfde als in de mail). Vervolgens heb ik de suggesties van het programma gevolgd en toegestaan de aanbevelingen allemaal over te nemen. (al die tijd met het niet af te sluiten einde van de eerste setup op de achtergrond). Na herstart van mijn Samsung ultrabook laptop Win8.1 was het niet af te sluiten setup scherm eindelijk verdwenen. Na weer bewust G-data te hebben gestart klikte ik op de vraagteken om informatie te zien. Helaas, geen internet verbinding. Door het handmatig verwijderen van de vinkjes in te controleren netwerken (in het firewall gedeelte) kan ik nu weer op het forum komen. Tot zover de installatie.
De vraag die opdoemt bij het lezen van de gebruiksovereenkomst is de volgende: op de advertentie in PCActive en op de pagina op hcc.nl staat duidelijk een G-data doos met links bovenin de vermelding 3PC's. In de gebruiksovereenkomst wordt gesteld, dat ik op slechts één PC mag installeren. Hoe zit dat?
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
aanvulling: inmiddels heb ik G Data een paar dagen op mijn laptop. De hele PC laten scannen, natuurlijk, en laat dit antivirus programma nou een paar geïnfecteerde e-mails vinden. Drie kwart is onschadelijk gemaakt, van het resterende kwart zijn de bijlagen in quarantaine gezet. Leuk, dat G Data dit wel vond, terwijl mijn Norton IS of Antivir het niet vonden. Beide heb ik wel geheel verwijderd voor ik de download van G Data ging installeren. Nog wat: G Data kan niet overweg met AVG tune up. Volgens de pop up moest dat programma geheel worden verwijderd. Dus dat ook maar gedaan. De AVG helpdesk heeft daartoe de besturing van mijn laptop over moeten nemen, want met programma de-installeren was niet alles weg. Later met CCleaner zelf nog twintig registervermeldingen van AVG verwijderd. Inmiddls heb ik ook bij G Data de netwerken weer aangevinkt. G Data heeft een leercurve, waarin het regels aanmakt voor internet verkeer en welke programma's je daarvoor gebruikt. Nu kan ik wel weer met mijn door G Data beveiligde netwerken gewoon op internet komen.
Weer een vraag:
Nou ben ik best tevreden met G Data, maar het blijft pop up windows geven dat ik de volledige versie moet aanschaffen, want de testversie, welke ik schijnbaar heb is niet een volledige versie.
Vreemd, want HCC biedt G Data aan als een volledige versie voor haar leden.
Hoe zit dat nou weer?
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige programmatuur en andere zaken
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Gast
Je antwoord
Upload bestanden of afbeeldingen voor deze discussie door op de uploadknop hieronder te klikken. Ondersteund formaten: gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
• Invoeren • Verwijder Upload bestanden (maximum bestandsgrootte: 2 MB)
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen