1. exHCClid
  2. Overige versies
  3. zaterdag 23 januari 2010
Mijn defecte DVD (EDI) is vervangen door een TSSTcorp SH-S223C SATA DVD writer. Systeem is Windows Home Premium SP2. "Computer" geeft een overzicht van alle "Vasteschijfstations" en "Apparaten met verwisselbare opslag"; onder dat laatste verschijnt dan "DVD-rw-station (E:)". Na verloop van tijd verdwijnt dit station spontaan; opnieuw opstarten brengt het dan weer terug, maar na enige tijd (soms lang, soms kort) verdwijnt het weer. Uiteraard is het DVD station dan ook niet (meer) te gebruiken. Dit probleem is op een aantal plaatsen op Internet gesignaleerd, zie b.v. http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/vistahardware/thread/e47ecdc1-04d1-4839-8ff6-fd5aa465e984 voor een beschrijving ervan en mogelijke oplossingen. Oplossingen, maar niet echt! Heeft iemand hiermee ervaring en weet iemand een echte oplossing?
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik neem dus aan dat je de "oplossingen" van die pagina (zoals het verwijderen van upper en lower filters) al hebt geprobeerd.

Je bent van een IDE naar een SATA-drive gegaan. Mogelijk dat de hiergenoemde hotfix van MS helpt: http://www.mydigitallife.info/2007/10/23/sata-cddvd-rom-optical-drive-disappears-after-enabling-ahci-mode-in-vista/
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen