1. olieheer
  2. Digitale navigatie
  3. woensdag 23 januari 2013
Ik kan geen verbinding maken met mijn VIA 135 TomTom. MyTomTom software installeert correct, vervolgens TomTom aansluiten met de USB kabel en dan komt er geen communicatie tot stand. Onder apparaatbeheer staat bij de Netwerkadapters een uitroepteken in geel driehoek bij de driver van TomTom (Windows 7 64 bit).
De helpdesk van TomTom komt niet verder dan deinstalleren en opnieuw installeren (wel heel erg basic) en verwijst je vervolgens doodleuk naar Microsoft.
Het betreft driver DIFxAPI.dll, hierin heb ik met CFF Explorer de volgende fout gevonden:
bij Security Directory RVA wordt aangeven onder 'section': 'invalid' (er staan ook nog de nodige waarden van geheugenadressen, maar die heb ik nu maar even weggelaten).

Het geheel werkt wel goed op mijn laptop met Windows Vista 32 bit.

Heeft iemand een idee hoe dit kan worden opgelost? Bij TomTom laten ze een klant gewoon in de kou staan!
Reacties (2)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Beste Olieheer,

ik heb onder win7/64 een tomtom go820 aangesloten, die eveneens via my tomtom bestuurd wordt, zoals alle nieuwere tomtoms. Als hij aangesloten is zie ik hem onder apparaatbeheer/netwerkadapters/tomtom. In de filemanager is hij te zien als verwisselbare harde schijf (via USB). De stuurprogramma's (drivers) zijn mdismpx.sys en usb8023x.sys. Beide staan in system32/drivers directory, 32 bit stuurprogramma's dus onder win7/64. Ze komen van Microsoft maar zijn waarschijnlijk door tomtom toegeleverd. Ik zou de oude driver die kennelijk foutief is, verwijderen en het aansluiten nogmaals proberen (eventueel niet automatisch). Ik denk niet dat het met mytomtom te maken heeft maar dat het puur een driverprobleem is. Eigenlijk moet de tomtom in je filemanager als extrerne harde schijf kunnen zien, ook zonder dat mytomtom geïnstalleerd is. Je kunt hem dan verder nog niet besturen, nieuwe kaart downloaden etc.
Hoewel ik niet helemaal hetzelfde apparaat heb, helpt dit je hopelijk toch op weg.

Jan
  1. meer dan een maand geleden
  2. Digitale navigatie
  3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik heb MyDrive gebruikt. Windows heeft een probleem om de Via 135 als netwerkapparaat te herkennen. Daar treedt een foutmelding op.
Het werkt wel op een systeem met 32 bits Vista en op een oude XP
  1. meer dan een maand geleden
  2. Digitale navigatie
  3. # 2
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Gast
Je antwoord
Upload bestanden of afbeeldingen voor deze discussie door op de uploadknop hieronder te klikken. Ondersteund formaten: gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
• Invoeren • Verwijder Upload bestanden (maximum bestandsgrootte: 2 MB)
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen