1. exHCClid
  2. Overige versies
  3. vrijdag 26 februari 2010
Destijds bij het kopen van mijn pc heb ik een OEM-versie van Windows XP Home Edition met SP2 gekregen.
Ik heb deze cd gebruikt om XP ook op de pc van mijn zoon te zetten (Intel Celeron Processor, 80 GB harde schijf, 512 MB intern geheugen, kloksnelheid 1.80 Ghz). Nu hij een laptop gekocht heeft, wilde ik zijn pc opnieuw "schoon" installeren om hem aan iemand anders te kunnen geven. Zodoende kwam ik erachter dat de cd nogal beschadigd is (het is mij een raadsel hoe, want ik ben erg zuinig op mijn spullen en de cd is altijd in een hoesje opgeborgen geweest) en het lukte dus inderdaad niet om XP opnieuw te installeren.

Ik baal hier vreselijk van. Het is sowieso moeilijk om nog aan een nieuwe versie van XP te komen; wat ik kon vinden is alleen de Pro Edition voor ± 150 euro.

Weet iemand of het misschien mogelijk is, gezien de inmiddels hoge leeftijd van XP, om XP ergens (legaal) tegen een lagere prijs te kopen of te downloaden?

Alvast bedankt,
Rianne
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Dag Rianne,

Een beschadigde disk is soms nog op te kalefateren (reinigen/polijsten) en sommige drives hebben minder moeite met de omgang met beschadigingen dan andere.
Nieuwe XP-versies worden ook nog steeds aangeboden (kijk op http://www.veilingkijker.nl of http://www.ebay.nl/ ) Voor nog geen 50 euro heb je een gesealde versie.

Succes!

Marius
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen