maandag 07 maart 2022
  6 Replies
  2.8K Visits
Om een gekregen c64 te kunnen testen, zoek ik een kabel om de c64 aan te sluiten op een vga monitor, composiet naar vga. Enig idee waar die te verkrijgen is?
9 maanden geleden
·
#22137
De Commodore 64 kan op een gewoon analoog televisietoestel worden aangesloten, geen VGA monitor.
9 maanden geleden
·
#22139
Dan heb je, neem ik aan een tv switch box nodig, en die heb ik niet. Of is die niet nodig, afgezien van tulp versus antenne ingang.
9 maanden geleden
·
#22140
En de audio/ video din aansluiting. Kan die wel ?
8 maanden geleden
·
#22144
De Commodore 64 verwacht een analoog televisie toestel en wordt dan aangesloten op de DIN-ingang waar je normaal de videorecorder op aansluit. Ik meen dat dat een midenfrekwent signaal is. Wikipedia vertelt ons dat er ook een RCA (tulp steker) uitgang is met een VHF signaal. Er is geen sound uitgang.

Raadpleeg de gebruikersgroep! Ik denk dat het moeilijk wordt om een analoge (PAL) TV tuner te vinden en al helemaal met VGA uitgang. Iets meer kans maak je met die RCA connector. VGA mag dan analoog zijn... Misschien dat een multisync monitor het aan zou kunnen. Je zou zelf een converter kastje moeten bouwen als je geen tweedehands tv kunt vinden.
8 maanden geleden
·
#22172
Het beste signaal dat een C64 kan produceren is s-video. Hiervoor is wel een speciale kabel benodigd, en daar zijn twee types; met een s-video mini-din connector of met een SCART connector. Deze kun je over het algemeen alleen aansluiten op TV's. Bijvoorbeeld vesalia.de in Duitsland verkoopt deze kabels.
Voor een VGA signaal is speciale hardware benodigd. Makkelijker is het om hardware te vinden om naar HDMI te converteren. Bijvoorbeeld de TTX AV to HDMI Converter bij nedgame.nl
8 maanden geleden
·
#22178
je kunt ook een composiet vga converter gebruiken kijk is bij onlinekabelshop .
en bij consolekabels.be kun je de rca-composietkabel verkrijgen die je aansluit op de converter
dan zou het moeten lukken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen