1. exHCClid
  2. Multimedia Overig
  3. zaterdag 20 februari 2010
Ben in het bezit van het programma "Audacity" de pickup is verbonden via de usb aansluiting op de pc, maar ik krijg geen geluid of enige reaktie.
Heb op Google veel handleidingen gevonden, maar geen een waar ik stap voor stap kan volgen hoe te handelen, te beginnen met het starten.
Ook de "lame3.98.2" heb ik opgeslagen in de Audacity map.
Wie help mij op weg?
vr.groet,

WIN 7 - Audacity 1.2.6
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Zo'n usb-pick-up komt in plaats van je (al dan niet) ingebouwde geluidskaart. Aangenomen dat hij goed is herkend in Windows moet je de instellingen in Audacity maken om Audacity naar de usb-pick-up te laten 'luisteren' en niet naar bv. je microfoon.

Open Audacity. In de balk bovenin staat een drop-downmenu, dat standaard op Microphone staat. Verander dat in Stereo Mix.
Ga in het menu Edit naar Preferences, en kijk op het tabblad Audio I/O bij Recording. In het drop-downmenu Device zou je pick-up moeten staan. Hoe hij heet weet ik niet, maar 'usb' zal er wel in voorkomen. Selecteer hem. Zet ook een vinkje bij Software Playthrough, onderaan.
Druk op de opnameknop en zet een plaat op. Je zou de muziek nu moeten horen, terwijl hij wordt opgenomen.

Die lame-encoder komt pas aan de orde als je klaar bent met de opname en hem wilt opslaan als mp3. Audacity zal de eerste keer vragen waar hij staat. Daarna niet meer, en gaat alles vanzelf.

Mocht dit de oplossing niet zijn, dan is de pick-up waarschijnlijk niet goed herkend. Vertel in dat geval even welke platenspeler je hebt aangeschaft.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Multimedia Overig
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
exHCClid
Je antwoord
Upload bestanden of afbeeldingen voor deze discussie door op de uploadknop hieronder te klikken. Ondersteund formaten: gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
• Invoeren • Verwijder Upload bestanden (maximum bestandsgrootte: 2 MB)
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen