1. exHCClid
 2. Overige programmatuur en andere zaken
 3. zondag 13 september 2009
Ik heb een Acer Aspire 1800 en gebruik hem nu zo'n vier jaar. Gezien de traagheid van de laptop, wil ik hem nu, via de bijgeleverde recovery cd terug zetten naar de fabrieksinstellingen. Ik kan de bios openen, maar in de boot-volgorde zie ik 4 zaken die ik op nummer 1 kan zetten, om zo de recovery cd op te kunnen starten. Wat ik ook probeer, de cd wordt NIET opgestart.


Heeft iemand van jullie tips, of ervarinen met deze recovery cd's ?


Groetjes,

rover67
Reacties (3)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige programmatuur en andere zaken
 3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Dank U voor de reactie !

Helaas heeft het me nog niet verder geholpen. Wel de volgende inzichten :

Rein :

- De toets F12 werkt niet.
- Een linux live-Cd ken ik niet, ik zou niet weten wat het is.
- Alt-F10 indrukken werkt ook niet.

Jan Bakker :

Acer spreekt over een system CD, maar die heb ik niet.

Mochten mijn pogingen hierbij stranden, is het dan mogelijk dat ik de WindowsXP-cd gebruik met de versie die ik op mijn vaste computer heb staan ? Is het uberhaupt mogelijk deze CD ( met dus WindowsXP erop ) op meerdere PC's te installeren ?
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige programmatuur en andere zaken
 3. # 2
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Aanvullend op wat Rein schreef:
Ik ben nieuwsgierig wat er eigenlijk op jouw recovery-cd staat. Naar ik begrepen heb werkt je computer nog wel, zij het traag. Kun je dat eens nakijken? Misschien is het namelijk geen complete recovery-cd, maar gewoon een cd met drivers en hulpprogramma's, die niet opstartbaar is.
Met een Linux live-cd kun je uitproberen of je bios-instellingen zo zijn dat je van cd opstart. (Als je computer niet meer benaderbaar is kun je hem ook gebruiken om data te redden) Dat kun je natuurlijk ook uitproberen met de WindowsXP-cd van je vaste computer. Als je van die cd kunt opstarten kun je hem gebruiken om windows opnieuw te installeren als het dezelfde windowsversie is. Je moet dan wel de product-key van je Acer gebruiken en natuurlijk niet die van je vaste computer. Bovendien moet je zorgen alle drivers voor de Acer beschikbaar te hebben.
Alt-F10 is de beste optie, omdat dan een backup wordt teruggezet die alle drivers al bevat. Maar als dat niet meer werkt....
Voorts: (ik heb zelf geen Acer) heeft Acer niet een hulpprogramma om zelf recovery-cd's aan te maken? Spit de handleiding eens door.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige programmatuur en andere zaken
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
exHCClid
Je antwoord
Upload bestanden of afbeeldingen voor deze discussie door op de uploadknop hieronder te klikken. Ondersteund formaten: gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
• Invoeren • Verwijder Upload bestanden (maximum bestandsgrootte: 2 MB)
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen