HCC!expo 2018
Op 12 mei 2018 vond in de Expozaal van het Beatrixgebouw (naast Utrecht CS) de HCC!expo 2018 plaats, een mooie afsluiting van een prachtig jubileumjaar. We denken met veel plezier terug aan deze zeer geslaagde dag!

We hebben ook een aantal foto's van deze geslaagde dag op de site gezet: Bekijk de foto's >>

Hieronder kun je de presentaties downloaden (alleen voor leden) en de oorspronkelijke aankondigingen teruglezen.

Download een presentatie

* Win​dows 10 Update, Win​dows as a ser​vice, tips & trucs
* Encryptie van laptop en pc
* Huisautomatisering met Domoticz en Raspberry Pi
* Presentatie 3D-printen
* Automatiseren van de modelbaan
* Internet of Things - Adri Wischmann
* Soft​ware​pak​ketten voor train​sim​ula​tion
* Geld verdienen met YouTube

 

De HCC!expo wordt hét digitale kennisevent. Voor onze 50.000 leden zal dit het hoogtepunt van het jaar worden. Ben je geen HCC-lid maar wel geïnteresseerd in de digitale wereld? Ook dan ben je van harte welkom! Op deze dag zullen diverse Interessegroepen workshops en demonstraties geven en worden winnaars gehuldigd van wedstrijden die Interessegroepen organiseren in het kader van het jubileumjaar.

Beluister ook de interviews die Bas van den Dikkenberg hield met enkele deelnemers. Hij sprak met Bert van Dijk van HCC!apple en met Herman Krebbers van HCC!drones.

Wat was er te doen?
Er was op de eerste editie een mooi programma met onder meer de volgende demonstraties en presentaties:

 

HoloLens

De toekomst is hier: HCC demonstreert de HoloLens!

hololens

De Microsoft HoloLens is de eerste volledig zelfstandige holografische computer, waarmee je met HD-hologrammen in jouw wereld kunt communiceren. En wij kunnen hem aan je laten zien!
Dat is bijzonder want deze eerste editie is eigenlijk nog slechts bestemd voor ontwikkelaars! Dus kom langs voor een sneak preview! (NB de HoloLens mag niet gebruikt worden door kinderen jonger dan 13)

 

Commodore, C64 mini

Speciaal voor alle nostalgische gamers, de nieuwe C64 mini!

c64 mini

Speciaal voor alle nostalgische gamers en iedereen die van moderne games houdt en iedereen die warme herinneringen aan de Commodore 64 heeft: kom kijken naar de nieuwe C64 mini! Fan van California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe, Paradroid, Boulder Dash en Impossible Mission? Of wil je nou eindelijk wel eens weten waar je pa het toch over heeft als jij lekker bezig bent op je Playstation 4? Kom langs! Bovendien laat HCC!commodore bijvoorbeeld NUFLI video voor de C64 mini zien. Ook demonstreren ze graag allerlei handige hardware voor de Commodore, onder (veel) meer speciaal gebouwde moederborden en hardware-uitbreidingen zoals turbo-kaarten en moderne video-aansluitingen.

 

3D-printen en ontwerpen

Hoe werkt een 3D-printer en hoe ontwerp je iets om te printen?

3d-printer

Presentator Harry Binnema geeft uitleg wat 3D-ontwerpen en -printen inhoudt: zo kom je te weten wat de techniek is achter de 3D-printers (de consumentenprinters). Ook vertelt hij wat je allemaal kunt doen met deze techniek en in welk opzicht die afwijkt van andere maak-technieken en hoe je moet ontwerpen voor deze machines. Ook leer je met welke programma's je in 3D kunt ontwerpen en is er een eerste introductie van TinkerCAD.

 

Windows 10 April update

Wat is er nieuw, hoe installeer je hem en waar moet je op letten?

Windows 10

Op deze dag is er twee keer een interessante lezing over de Windows 10 April Update: wat is er nieuw? Weke rol spelen updates bij Windows 10 as a service en wat is dat eigenlijk? Verder krijg je tips en trucs om snel aan de slag te gaan met de update. Een aanrader dus voor alle computergebruikers.

 

Apple TV, 4K-schermen en iPads

Bekijk de iPad 2018, verwonder je over 4K en laat je bijpraten over de beste iOS-apps

Apple-TV

Voor de Apple-gebruikers is er uiteraard ook aandacht. Bert van Dijk geeft een presentatie over welke iPad het meest geschikt voor je is. Ook laat hij de iPad 2018 zien en vertelt hoe je met iOS 11 en topapps meer met je iPad kunt doen. Op de stand van Apple wordt het verschil gedemonstreerd tussen een 4K-beamer en een 4K-tv. En dat is natuurlijk voor iedereen mooi!

 

Nog veel meer…

3d printen drone treinbaan 3D printer

Natuurlijk was dat lang niet alles. Zo was er een presentatie over computerbeveiliging voor de verschillende besturingssystemen (Windows, Linux, iOS), een demonstratie Modelbaanautomatisering met twee verschillenden banen, een heuse treincockpit voor iedereen die meer wil weten over trainsim!
Adri Wischmann van IoTNederland gaf een boeiende presentatie over het Internet of Things in ons huis, op ons werk en in de stad. En ook de lezing met meer uitleg over domotica was zeer de moeite waard!
Verder demonstraties drone-vliegen, robotica en kunstmatige intelligentie. Maar er waren ook ‘algemenere’ onderwerpen als beeldbewerking, muziek- en audioprogramma’s en nog heel veel meer op HCC!expo!

 

 Programma

  Zaal 110 Zaal 111 Zaal 112 Zaal 117
10.30 - 11.15 Block​chain, wat is dat?
Starten met genea​logie Keuze en ge​bruik van drones Inter​net​ of​ Things: in ons huis, op ons werk en in de stad
11.30 - 12.15 Foto​grafe​ren met de iPhone Tools voor Win​dows Over Domo​tica, ofwel huis​auto​mati​sering
Win​dows 10 Update, Win​dows as a ser​vice, tips & trucs
         
13.00 - 13.30 Prijsuitreikingen van de Fotowedstrijd en van de 3D-ontwerp​wedstrijd!
NB Deze prijsuitreikingen vinden plaats op de beursvloer
         
13.30 - 14.15 Block​chain, wat is dat?
Huis​auto​mati​sering met Domo​ticz
en de Rasp​berry Pi
En​cryp​tie voor Win​dows, Linux en macOS Win​dows 10 Update, Win​dows as a ser​vice, tips & trucs
14.30 - 15.15 Over Domo​tica, ofwel huis​auto​mati​sering Star​ten met digi​tali​seren van je model​baan *NIX
een para​dijs voor pro​gram​meurs
De iPad 2018 en de beste iOS-apps
15.30 - 16.15 Geld ver​die​nen metYou​Tube? 3D: Ont​werpen en prin​ten Encryptie voor Win​dows, Linux en macOS Inter​net ​of ​Things: Internet of Things in ons huis, op ons werk en in de stad
16.30 - 17.15 Soft​ware​pak​ketten voor train​sim​ula​tion Commo​dore toen en nu Keuze en ge​bruik van drones iPad 2018 en de beste iOS-apps